18 Σεπ 2013

Ἐκ τοῦ καρποῦ τὸ δένδρο γιγνώσκεται...




 Εις Μνημόσυνο Παύλου Φύσσα

Αποσύρεσαι για λίγες ώρες στον οικογενειακό, φιλικό ή ιδιωτικό σου χώρο. Χαίρεσαι τη ζωή, την οικογένεια, την παρέα. Βράδυ είναι, αποκαλωδιώνεσαι από κάθε μορφής ενημέρωση, για λίγο.

Όταν όμως συνδεθείς ξανά, όταν μπεις πάλι στην πρίζα, διαπιστώνεις πως υπάρχει νεκρός.

Δείγμα και βαρόμετρο του πολιτικού τοπίου σήμερα είναι τα εγκλήματα. Διότι το πρώτο που έρχεται στο νου με τα εγκλήματα της νύχτας, με τις επιθέσεις και τις δολοφονίες, δεν είναι οι κλοπές, δεν είναι η εκδίκηση, το πάθος ή ό,τι άλλο, αλλά το πολιτικό έγκλημα. Και δυστυχώς επιβεβαιώνεσαι.

Το πολιτικό έγκλημα όμως δεν είναι μόνο τα μαχαιρώματα. Κι ας έχουμε πένθος βαρύτατο.

Το πολιτικό έγκλημα συνίσταται προηγουμένως στο ότι έχουμε τοποθετήσει μια μαφία, μια ξεκάθαρα εγκληματική οργάνωση στο κέντρο της πολιτικής ζωής.

Για να δούμε μια πρόχειρη κατανομή ευθυνών. Γιατί και στην αποτύπωση της κατανομής των ευθυνών, είτε στην απόπειρα εξήγησης και ερμηνείας του φαινομένου, διαπιστώνονται πολλές ετεροβαρείς προσεγγίσεις, που συμβάλλουν επίσης στο να χάνεται από τα μάτια μας το αυτονόητο και όλα να περιπλέκονται σε ένα κουβάρι εντός νεφελώδους περιβάλλοντος.

  1. Ευθύνες έχουν πρώτα οι ίδιοι, το εγκληματικό μόρφωμα της ΧΑ. Έχουν εγκληματικές ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό, και θα έρθει η ώρα να αποδοθούν. Οι εθνοφυλετιστές δεν είναι παρά εθνοκάπηλοι, εγκληματίες, προδότες, γι' αυτό το άλλωστε λόγο υπάρχουν. Για να στήνουν τις προβοκάτσιες της προδοσίας, όπως πολύ πικρά έχει δείξει πολλάκις η ιστορία του τόπου μας. 
  2. Ευθύνες έχουν όλοι όσοι τους ψηφίζουν και τους στηρίζουν καθ' οιονδήποτε τρόπο. Όλοι όσοι διοχετεύουν το θυμό τους με τρόπο καταστροφικό για την κοινωνία. Όλοι όσοι παριστάνουν τους ανενημέρωτους, τους αδαείς, τους αφελείς, όσοι στρουθοκαμηλίζουν. Δεν νομίζω πια να υπάρχει καλόπιστος άνθρωπος που να αγνοεί τον πραγματικό χαρακτήρα του νεοναζιστικού μορφώματος.
  3.  Ευθύνες έχει το ΠΑΣΟΚ (πέρα από τις γενικότερες ευθύνες του για την κατάσταση της χώρας), που σε ανύποπτους καιρούς ενίσχυε το ΛΑΟΣ για να κόψει ποσοστά από τα δεξιά της ΝΔ.
  4. Ευθύνες έχει η ΝΔ (πέρα από τις γενικότερες ευθύνες της για την κατάσταση της χώρας) που τοποθέτησε τον φασιστικό λόγο στο κέντρο της πολιτικής ζωής, με αναβίωση ενός εμφυλιοπολεμικού πολιτικού λόγου αλλά και αγκαλιάζοντας όλα τα φασιστικά στελέχη του ΛΑΟΣ και τοποθετώντας τα σε υπουργικούς θώκους. Από εκεί διαπλέκονται, θεριεύουν και ριζώνουν.
  5. Ευθύνες έχει η ΔΗΜΑΡ (πέρα από τις γενικότερες ευθύνες της για την κατάσταση της χώρας) που δεν διστάζει να δέχεται στους κόλπους της τυχοδιωκτικά φασιστοειδή τύπου Λοβέρδου, που συμπεριφέρθηκε με τον αίσχιστο τρόπο στις οροθετικές γυναίκες.
  6. Ευθύνες έχουν τα ΜΜΕ με πρώτο το συγκρότημα Αλαφούζου, που έχουν ξεπεράσει κάθε δημιουργική φαντασία και ασκούν συστηματικά «δημιουργική δημοσιογραφία» προκειμένου να πείσουν για το λελογισμένο του αδιανόητου.
  7.  Τεράστιες ευθύνες έχει η ΕΕ για την αντιμετώπιση της Ελλάδας ως εργαστηρίου πειραμάτων. Είναι καιρός να κάνουν την αυτοκριτική τους.
  8.  Ευθύνες έχουν όλοι όσοι μιλούν για τα δύο άκρα, ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικής αλητείας.
  9.  Ευθύνες έχει και η Εκκλησία, παρά την εργώδη προσπάθεια να αντιταχθεί στις διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων, παρά τη στήριξή της σε κάθε μετανάστη αδιακρίτως, παρά τη σύγκρουσή της με τη ΧΑ για τα συσσίτια μόνο για Έλληνες, παρά τους ιερείς που καθημερινά προπηλακίζονται από τη ΧΑ, παρά τις δηλώσεις των καλύτερων επισκόπων της. Έχει ευθύνες γιατί δειλιάζει και δεν το τελειώνει το θέμα. Έχει ευθύνες γιατί δεν αποσχηματίζει τους μητροπολίτες που κηρύσσουν υπέρ της αίρεσης του εθνοφυλετισμού, ολιγωρεί και δεν καταδικάζει επίσημα, συνοδικά και οριστικά.
  10. Ευθύνες έχουν και ποικιλόχρωμες ομαδούλες της αριστεράς που χάνουν τα όρια μεταξύ πατριωτισμού και εθνοκαπηλείας, ή αντίστροφα ομάδες και άτομα που συγχέουν τα όρια μεταξύ διεθνισμού και υποταγής στις επιταγές της παγκοσμιοποίησης, με ισοπέδωση των λαών και των πολιτισμών. Αρκετά κάποιοι τέτοιοι από τους δεύτερους λειτούργησαν ως δούρειοι ίπποι για τις επιταγές και τα κελεύσματα του κεφαλαίου – υπεραρκετά καλλιέργησαν τον εθνικισμό και έναν στείρο εθνικιστικό απομονωτισμό κάποιοι από τους πρώτους.

  • Ευθύνες έχουμε όλοι όταν αστόχαστα αποκαλούμε ο ένας τον άλλο φασίστα, με αποτέλεσμα να αμβλύνεται το κριτήριο και να απενοχοποιείται η έννοια φασισμός.
  • Ευθύνες έχουμε όταν κραυγάζουμε και δεν εκφέρουμε πολιτικό λόγο νηφάλιο και δομημένο όπως αρμόζει.
  • Ευθύνες έχουμε γιατί δειλιάζουμε και δεν κάνουμε το χρέος μας, να στιγματίσουμε, να καταδικάσουμε απερίφραστα, να απομονώσουμε, να υψώσουμε φωνή.


Ίσως αυτή η χαρτογράφηση να έχει ελλείψεις. Ίσως κάποια να μην τα έχω διατυπώσει με τον καλύτερο τρόπο. Αναμφίβολα όλα χρήζουν πολύ μεγαλύτερου βάθους ανάλυσης. Πέρα όμως από τα λόγια, είναι καιρός να κάνουμε όλοι το κάτι παραπάνω για να αλλάξουμε τα πράγματα.

Τέλος εποχής, τέλος ανοχής.

-------------------------------------------------------------------------------------
ΥΓ. Για όσες φίλες και όσους φίλους επιθυμούν να συμβάλλουν σε μια πιο ξεκάθαρη και αποφασιστική εκκλησιαστική στάση στην αντιμετώπιση του προβλήματος υπάρχει διαδικασία συλλογής υπογραφών σε αίτημα προς τη Σύνοδο:
http://www.gopetition.com/petitions/πρωτοβουλία-χριστιανών-κατά-τ.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: