1 Φεβ 2013

Για την Κηδεία του Χουντικού Ντερτιλή και την Εκκλησία
Πρωτοβουλία Χριστιανών κατά του Εθνοφυλετισμού, Νεοφασισμού, Νεοναζισμού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΝΤΕΡΤΙΛΗ
Μόνο θλίψη προκαλούν τα όσα διαδραματίστηκαν στην εξόδιο ακολουθία του αμετανόητου χουντικού και δολοφόνου "στρατηγού" Ντερτιλή. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι ο προεξάρχων της ακολουθίας Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος παραλλήλισε τον νεκρό με τον Σωκράτη και τον Κολοκοτρώνη, τότε η θλίψη γίνεται αγανάκτηση. Θα περίμενε κανείς απο έναν επίσκοπο της Εκκλησίας σε έναν επικήδειο να μιλήσει για τη μετάνοια και για την πίστη στην ανάσταση, ώστε να υπηρετήσει ένα χριστοκεντρικό και εκκλησιολογικό κήρυγμα. Αντί για όλα αυτά ακούσαμε και πάλι μία τραγική φιλοχουντική ομιλία, που μόνο νοσταλγοί και θιασώτες της απριλιανής δικτατορίας θα μπορούσαν να εκφωνήσουν. Δύο φορές τραγικός ο Άγιος Καλαβρύτων: τη μία για την απόλυτη απουσία θεολογικού λόγου και την άλλη για την ολοκληρωτική και χουντική νοοτροπία του. Μετά τα όσα έγιναν χθές έχουν πειστεί και οι πλέον καλόπιστοι για το ρόλο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων.
Υπογράφουμε με παλμό την έκκληση (petition) προς την Ιερά Σύνοδο για την συνοδική καταδίκη του εθνοφυλετισμού, του φασισμού και του ναζισμού, ώστε ο εκκλησιαστικός λόγος να γίνει ξανά προφητικός και παρηγορητικός, και να σωπάσουν οι φωνές της μισαλλοδοξίας και του φασισμού.
Προσμένουμε από την Ιερά Σύνοδο να καταδικάσει απερίφραστα τον εθνοφυλετισμό, νεοναζισμό και νεοφασισμό, στη σημερινή εκδοχή του, ώστε να μην υπάρχει κανένας χώρος για τέτοια φαινόμενα που προδίδουν την ουσία της χριστιανικής πίστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: