14 Απρ 2016

Ας προσευχηθούμε...Με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του πατριάρχη Βαρθολομαίου, του πάπα Φραγκίσκου και του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο νησί της Λέσβου

Ο Περιπατητής.
Ακρυλικό και Μολύβια σε καμβά.
Διαστάσεις 30 X 25 εκ.
Κυριακή 26 Ιουλίου 2013


Για μια μεταχριστιανική Ευρώπη και για μια καθημαγμένη Μέση Ανατολή δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει η αυριανή επίσκεψη του πατριάρχη Βαρθολομαίου, του πάπα Φραγκίσκου και του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο νησί της Λέσβου.


Για όσους όμως πιστεύουμε στο πρόσωπο και την αγάπη του Εσταυρωμένου σημαίνει πάρα πολλά. Δεν είμαι σε διάθεση για πολλές αναλύσεις. Άλλωστε νομίζω ότι με λίγη καλή θέληση ο καθένας μπορεί να κατανοήσει πολλά.


Είμαι σε διάθεση προσευχής για αυτό που θα συντελεστεί αύριο, και αυτός είναι ο τρόπος της δικής μας παρουσίας, της δικής μας συμμετοχής σε αυτό που θα συντελεστεί.


Ιδιαίτερα συνέχει το νου και την καρδιά, συγκλονίζει τη σκέψη η επιμνημόσυνη δέηση για όσους, τις εκατοντάδες εκείνες, πήρε σιωπηλά η θάλασσα μέσα στη σιωπηλή μας αδιαφορία. Μια εκκρεμότητα, βάρος στην ψυχή τόσα και τόσα χρόνια, για ένα έγκλημα που συντελείται στα ανέμελα γαλάζια μας νερά κάπως θεραπεύεται και παρηγορείται αύριο.


Ας προσευχηθούμε λοιπόν για την ανάπαυση της ψυχής όλων εκείνων που άδικα χάθηκαν, που δεν πρόλαβαν να γνωρίζουν τον ήλιο και το χάδι μας.


Ας προσευχηθούμε η αγάπη του Χριστού να μαλακώσει τις καρδιές των ανθρώπων, ιδίως τις πολύ σκληρές καρδιές των ανθρώπων της εξουσίας.


Ας προσευχηθούμε για τη χώρα μας και τους κατοίκους της, Έλληνες και φιλοξενούμενους. Ας προσευχηθούμε κατά της αδικίας και υπέρ της Βασιλείας Του. Ας προσευχηθούμε, ένα ένα με τη σειρά, όλα τα αιτήματα του Πάτερ ημών.


Ας προσευχηθούμε για την εν Χριστώ ειρήνη, δικαιοσύνη και καταλλαγή μεταξύ των ανθρώπων.


Ο "Περιπατητής" είναι μια εικόνα που τόσα χρόνια με στοιχειώνει. Ας προσευχηθούμε να βρούμε τη συγνώμη Του για το τόσο κακό το οποίο έχουμε κάνει μες στην αδυναμία μας. Ας προσευχηθούμε να έχουν ανάπαυση οι νεκροί και να ζήσουν οι ζωνταντοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: